Enerji Kaynakları
Enerji Kaynakları kategorimizde, dünyamızın enerji ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan doğal ve yapay kaynakların incelenmesini içerir. Bu kategori, fosil yakıtlar (kömür, petrol ve doğal gaz), yenilenebilir enerji kaynakları (güneş, rüzgar, hidroelektrik ve jeotermal enerji), nükleer enerji ve biyoenerji gibi çok çeşitli enerji türlerini kapsar.
Ayrıca, bu enerji kaynaklarının çıkarılması, işlenmesi, dağıtılması ve kullanılmasının çevresel, ekonomik ve sosyal etkilerini de ele alır. Bu kategorideki bilgiler, sürdürülebilir bir gelecek için enerji politikalarının ve teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı olabilir.
-
Rüzgar Enerjisi Nedir? Nasıl Çalışır?
Rüzgarın gücünden yararlanılmaya başlanması çok eski dönemlere dayanır. Rüzgar gücünden ilk yararlanma şekli olarak yelkenli gemiler ve yel değirmenleri gösterilir.…
Devamını Oku » -
Doğalgaz Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?
Doğalgaz en temiz yanan hidrokarbondur. Bol ve çok yönlüdür, küresel olarak artan enerji talebini karşılamaya yardımcı olur ve yenilenebilir enerji…
Devamını Oku » -
Nükleer Enerji Nedir? Nasıl Çalışır?
Nükleer Enerji kısaca bir atomun çekirdeğinde tutulan atom enerjisidir. Fisyon ve Füzyon olmak üzere iki tip reaksiyonla elde edilebilmektedir. Bu nükleer enerji…
Devamını Oku » -
Jeotermal Enerji Nedir? Nasıl Üretilir?
Jeotermal enerji, yerin içindeki ısıdır. Jeotermal kelimesi Yunanca geo (toprak) ve therme (ısı) kelimelerinden gelmektedir. Jeotermal enerji, yenilenebilir enerji kaynağıdır.…
Devamını Oku » -
Bor Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Bor Elementi Hakkında Önsöz: Evaporasyon yoluyla oluşan Bor mineralleri Sodyum, Kalsiyum veya Magnezyum içermektedirler. Doğada 150 den fazla Bor minerali…
Devamını Oku » -
Hidroelektrik Santral Nedir?
Hidroelektrik santral (HES), suyun hareket enerjisini kullanacak elektrik enerjisi elde eden büyük yapılardır. Ülkelerin su kaynaklarına göre hidroelektrik enerjisi üretme…
Devamını Oku » -
Toryum Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Toryum, geleceğin enerji kaynaklarından biri olarak görülmektedir. Toryum düşük karbonlu elektrik üretmek için kullanılan radyoaktif kimyasal bir elementtir. Bugünün nükleer…
Devamını Oku » -
Uranyum Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?
Uranyum, gün gündeme giren ve enerji sektöründe pay sahibi olan bir elementtir. Dünyadaki teknolojik gelişmeler her geçen gün artarak devam…
Devamını Oku » -
Güneş Enerjisi Nedir? Nasıl Çalışır?
Günümüzde, güneş enerjisi başta olmak üzere, birçok yenilebilir enerji kaynağına olan ilgi ve ihtiyaç çok hızlı bir şekilde artmaktadır. Doğal…
Devamını Oku »